Blog

Een frisse start

Een frisse start Ieder weekend lees ik graag uitgebreid de krant. Het liefste in de zon en met een lekkere kop koffie erbij. In de wintermaanden nog achter het glas, maar zodra het ook maar even kan zoek ik een beschut hoekje uit in onze tuin. De laatste keer dat ik de krant open sloeg, zat ik er minder rustgevend bij. Vanuit mijn ooghoek zag ik de wintersporen op onze ramen staan.

Oost, west, eerlijk voelt het best!

Oost, west, eerlijk voelt het best! Een huis kopen of verkopen is volgens ons een gevoelskwestie. Maar heel eerlijk? Juist het gevoel rondom de verkoop van een woning lag de afgelopen jaren nogal eens onder vuur. Waar starters met veel geluk een woning toegewezen kregen, lukte het kopers van een tweede, derde of misschien zelfs al zesde huis veel makkelijker om de sleutel van hun droomhuis te verkrijgen.

Welke invloed hebben verduurzaming en het energielabel op de waarde van mijn woning?

Welke invloed hebben verduurzaming en het energielabel op de waarde van mijn woning? Zonnepanelen, een warmtepomp, triple glas, vloer-, dak- of spouwmuurisolatie. De mogelijkheden om jouw huis te verduurzamen zijn oneindig. Gelukkig maar, nu de gasprijzen de pan uit rijzen. Maar wat levert verduurzaming naast een gunstig energielabel nou echt op? En welke invloed heeft een positief energielabel eigenlijk op de waarde van jouw woning? Menigeen vraagt het zich geregeld af. De hoogste tijd dus om daar in deze blog eens dieper in te duiken.

Warme wintermaanden bij Miedema Makelaars

Warme wintermaanden bij Miedema Makelaars Terwijl de harten van mijn kleinkinderen al volop bonzen voor hét kinderfeest van het jaar, geniet ik nog van de laatste herfstkleuren aan de bomen. Lang zal het immers niet meer duren, voordat de winter écht begint. Velen associëren de wintermaanden met het minst gunstige seizoen om je huis te verkopen.

Wij verbinden mensen met huizen, maar bovenal huis en hart!

Wij verbinden mensen met huizen, maar bovenal huis en hart! Miedema Makelaars is al ruim 15 jaar een begrip in de regio Noordwest Friesland. Wij kennen de omgeving, de inwoners en regionale huizenmarkt. Geen dag gaat voorbij zonder praatje bij de bakker of supermarkt, geen autorit kan ik rijden zonder het groeten van buurtbewoners. Gelukkig maar, want juist dat maakt ons werk zo bijzonder.

Wie de bal kaatst ...

Wie de bal kaatst ... Kaatsen is een teamsport, dat weet iedere Fries. Maar wist je al dat hetzelfde geldt voor het (ver)kopen van een woning? Althans, volgens de Miedema filosofie in ieder geval wel. Al ruim 15 jaar zijn Tjettje en ik actief in de Friese woningmarkt. De laatste twee jaar groeit ons team gestaag door. Gelukkig maar, want in de huidige woningmarkt voelt ons werk soms als topsport!