Blog

On[t]roerend goed ...!

On[t]roerend goed ...! Verliefd worden op een huis. Het kan volgens Gosse Miedema. Je ziet een leuke woning, je vraagt een bezichtiging aan bij de makelaar. En zo gebeurt het dat je opeens als een blok voor een huis valt. “Ik zie het regelmatig gebeuren bij bezichtigingen vanuit mijn werk als verkoopmakelaar, maar ook vanuit mijn rol als aankoopmakelaar. Precies deze emotie is wat ik zo leuk vind aan het makelaarsvak. Wij verbinden mensen met huizen, maar bovenal huis en hart!”

Warme wintermaanden bij Miedema Makelaars!

Warme wintermaanden bij Miedema Makelaars! Velen associëren de wintermaanden met het minst gunstige seizoen om je huis te verkopen. Gek eigenlijk, wanneer jij je bedenkt dat je juist in de wintermaanden een fijn [t]huis wilt om in te wonen. Met een kleedje op de bank, kaarsjes aan, een kop koffie voor de haard of een nieuw recept uitproberen in de keuken. Voor ons vaste prik in de winterweekenden.

Een frisse start

Een frisse start Ieder weekend lees ik graag uitgebreid de krant. Het liefste in de zon en met een lekkere kop koffie erbij. In de wintermaanden nog achter het glas, maar zodra het ook maar even kan zoek ik een beschut hoekje uit in onze tuin. De laatste keer dat ik de krant open sloeg, zat ik er minder rustgevend bij. Vanuit mijn ooghoek zag ik de wintersporen op onze ramen staan.

Oost, west, eerlijk voelt het best!

Oost, west, eerlijk voelt het best! Een huis kopen of verkopen is volgens ons een gevoelskwestie. Maar heel eerlijk? Juist het gevoel rondom de verkoop van een woning lag de afgelopen jaren nogal eens onder vuur. Waar starters met veel geluk een woning toegewezen kregen, lukte het kopers van een tweede, derde of misschien zelfs al zesde huis veel makkelijker om de sleutel van hun droomhuis te verkrijgen.

Welke invloed hebben verduurzaming en het energielabel op de waarde van mijn woning?

Welke invloed hebben verduurzaming en het energielabel op de waarde van mijn woning? Zonnepanelen, een warmtepomp, triple glas, vloer-, dak- of spouwmuurisolatie. De mogelijkheden om jouw huis te verduurzamen zijn oneindig. Gelukkig maar, nu de gasprijzen de pan uit rijzen. Maar wat levert verduurzaming naast een gunstig energielabel nou echt op? En welke invloed heeft een positief energielabel eigenlijk op de waarde van jouw woning? Menigeen vraagt het zich geregeld af. De hoogste tijd dus om daar in deze blog eens dieper in te duiken.

Wij verbinden mensen met huizen, maar bovenal huis en hart!

Wij verbinden mensen met huizen, maar bovenal huis en hart! Miedema Makelaars is al ruim 15 jaar een begrip in de regio Noordwest Friesland. Wij kennen de omgeving, de inwoners en regionale huizenmarkt. Geen dag gaat voorbij zonder praatje bij de bakker of supermarkt, geen autorit kan ik rijden zonder het groeten van buurtbewoners. Gelukkig maar, want juist dat maakt ons werk zo bijzonder.