Als vader en dochter al 15 jaar actief in de huizenmarkt

Pas 23 jaar oud en toch had ze al zo’n helder beeld van wat ze wilde. Mijn eigen dochter Tjettje riep al tijden dat ze iets voor zichzelf wilde beginnen. Iedere keer weer raakte haar opmerking iets in mij. Al maanden lag namelijk het krantenknipsel van de Vrijehuizenmarkt in mijn bureaula.

 

In de zomer van 2007 durfde ik de stap te wagen en vroeg ik Tjettje samen met mij een vestiging in Berltsum en later in Leeuwarden te starten. Haar enthousiasme zorgde ervoor dat wij in korte tijd de stap naar het ondernemerschap zetten. Na een intake in Heerhugowaard tekenden we het franchisecontract en bezochten we de Kamer van Koophandel. Zo verzorgde Tjettje tien jaar lang de binnendienst, terwijl ik onze afspraken buiten de deur voor mijn rekening nam.

In 2017 stapten we over naar Miedema Makelaars. Hetzelfde werk, hetzelfde team en kantoor, alleen dan onder de vlag van onze eigen familienaam. De afgelopen jaren hebben we ervaren dat dit naast een persoonlijke touch ook zorgt voor regionale herkenbaarheid. Destijds had ik niet kunnen bedenken dat wij samen - 15 jaar later - voor uitbreiding van zowel ons team, onze bedrijven als onze bedrijvigheid hadden kunnen zorgen. Stiekem ben ik daar best grutsk op!

Als kers op onze taart hebben we opnieuw een Smart aangeschaft en voorzien van opvallende autoreclame. Zo’n zelfde Smart kochten we vlak na onze start in 2007. Een mooie knipoog naar ons bestaansrecht, die er bovendien voor zorgt dat ik iedere keer als ik in de smart stap weer terugblik op al die mooie, ondernemende jaren. Maar… vooral vooruit kijk naar nog minstens 15 jaar Miedema Makelaars!

Gosse Miedema
Makelaar bij Miedema Makelaars