Taxatie

Een (nieuw) [t]huis heeft waarde. Om de juiste waarde te bepalen is Miedema Makelaars aangesloten bij het NWWI en de Taxateurs Unie. Hierdoor kan Tjettje, onze gecertificeerde en NRVT geregistreerde taxateur, volgens strikte, uniforme en duidelijke richtlijnen taxaties uitvoeren. Zo kunnen wij u voorzien van een gevalideerd taxatierapport bij de aankoop van een nieuwe woning.

Wanneer moet ik mijn huis laten taxeren?

Een taxatierapport is een berekening van een gevalideerde taxateur, waarin de waarde van uw (nieuwe) [t]huis wordt vastgelegd. Een gevalideerd taxatierapport is nodig wanneer u zich in één van onderstaande situaties herkent:

  • U wilt een nieuwe woning kopen;
  • U wilt uw eigen huis verkopen;
  • U wilt uw hypotheek of (opstal)verzekering af- of oversluiten;
  • U wilt uw hypotheek verhogen voor een verbouwing;
  • U gaat scheiden en wilt samen met uw partner de bezitting en het vermogen verdelen;
  • Er is iemand uit uw omgeving overleden en u wilt zijn of haar vermogen vaststellen;
  • U wilt weten hoeveel uw bezittingen waard zijn voor de Belastingaangifte;
  • U wilt de herbouwwaarde van uw woning weten;
  • U hebt een bezwaar aangetekend tegen de WOZ-waarde van uw woning.

Taxatierapport aanvragen

Wat is de waarde van mijn huis?

Om de waarde van uw woning te bepalen komen wij bij u [t]huis langs om zowel de binnen- als buitenkant te beoordelen. In overleg maken wij hiervoor een afspraak, welke meestal al binnen enkele werkdagen in te plannen is. Tijdens ons bezoek kijken we naar de inhoud en oppervlakte van het perceel, maar letten we ook op de kwaliteit van constructie en afwerkingen, functionele indeling en gebruikte materialen. Bovendien is de ligging, locatie, isolatie en energiezuinigheid van uw woning van invloed op het door ons vastgestelde taxatiebedrag. Aangevuld met informatie uit het Kadaster en van u zelf geeft dit ons een compleet beeld van de woning.

Zodra we alle informatie hebben verzameld, werken wij het taxatierapport voor u uit. Daarbij vergelijken we woningen in uw straat of wijk die te koop staan of al verkocht zijn. Deze gegevens gebruiken wij als extra referentie. Wij streven ernaar om het gevalideerde taxatierapport binnen 48 uur aan u op te leveren. De hypotheekverstrekker en u krijgen zo binnen korte tijd een objectief en betrouwbaar beeld van de waarde van de woning.

Taxatie van uw huis in Friesland

Een (nieuw) [t]huis heeft waarde. Om de juiste waarde van een woning te bepalen werken wij samen met Taxatiebureau Objectief. Eigenaresse Tjettje Stoelwinder-Miedema is gecertificeerd en NRVT geregistreerd taxateur en voert volgens strikte, uniforme en duidelijke richtlijnen taxaties uit. Zo kunnen wij u voorzien van een gevalideerd taxatierapport bij de aankoop van een nieuwe woning.

Wat kost een taxatie van een woning?

Voor een gevalideerd taxatierapport hanteren wij een all-in tarief van € 675,00 incl. BTW. Voor deze prijs ontvang u van ons een gevalideerd taxatierapport namens een erkende taxateur. Voor appartementen of een taxatie specifiek gericht op een verbouwing berekenen wij een toeslag van € 50,00 incl. BTW. Ook voor bijzondere taxaties bent u bij Miedema Makelaars in Leeuwarden aan het juiste adres. Hiervoor spreken wij vooraf graag een vast tarief op maat met u af.

Bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? En herkent u zich in één van de door ons genoemde situaties? Wij komen graag bij u langs voor een gevalideerd taxatierapport. Neem hiervoor gerust contact met ons op of laat uw gegevens bij ons achter. Dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

Taxatierapport aanvragen