Huis verkopen in Friesland

Wilt u uw huis verkopen in Noordwest Friesland? Waarschijnlijk heeft u al gemerkt dat dit meer omvat dan een verkoopprijs bepalen en een bord in de tuin plaatsen. Zeker in de huidige woningmarkt is het belangrijk om te weten hoe u het verschil maakt. Miedema Makelaars ondersteunt u graag met de juiste aanpak, optimale presentatie, deskundig en objectief advies.

Verkoop uw [t]huis met Miedema Makelaars

Ondanks de gunstige woningmarkt in Friesland is en blijft de verkoop van uw huis een spannende periode. Ook vandaag de dag is het belangrijk om uw woning zo optimaal mogelijk te presenteren. Als makelaars in Friesland met ruim 15 jaar ervaring weten wij welke stappen daarvoor gezet moeten worden. Wij denken graag met u mee, besparen u veel tijd en ontzorgen u naar wens volledig!

Verkoop bij inschrijving

Anno 2023 worden woningen veelal verkocht via verkoop bij inschrijving. Dit betekent dat een woning verkocht wordt op basis van een biedingsformulier, wat voor een vastgestelde datum en tijd ingeleverd moet worden bij Miedema Makelaars. In dit formulier geeft de bieder aan wat hij of zij voor uw woning wil betalen, op welke datum en volgens welke voorwaarden (zoals een eventuele bouwkundige keuring) de woningoverdracht gewenst is. Als verkoper heeft u vervolgens de keuze. Gaat u voor de hoogste prijs en/of de beste voorwaarden? Wij adviseren u hierin graag.

Woning verkopen volgens regulier verkooptraject

Uiteraard is het ook mogelijk om uw woning volgens het reguliere verkooptraject via Miedema Makelaars te verkopen. Wij zorgen ervoor dat uw woning zich positief en aantrekkelijk onderscheidt van andere woningen. Daarvoor werken wij met een gedegen aanpak waarin wij u zoveel mogelijk ontzorgen. Alle voorbereidingen, rondleidingen en bezichtigingen nemen wij voor u uit handen. Uiteraard houden we u op de hoogte tijdens het verkooptraject.

Miedema Makelaars maakt graag tijd voor u vrij om onder het genot van een kopje koffie de mogelijkheden te bespreken.

Afspraak maken

Vraagprijs huis in Friesland bepalen

Miedema Makelaars zorgt er altijd voor dat uw woning met een reële prijs en aantrekkelijke presentatie in het oog springt. Zo versnellen en verhogen wij de kans op een goede verkoop aanzienlijk. Tijdens onze kennismaking en gratis waardebepaling geven wij u graag uitleg over ons verkoopproces. Als u zich daarin kunt vinden bespreken we tijdens een tweede afspraak alle documenten voor de verkoop. Ook nemen wij dan alle tijd voor een officiële opname van uw woning en geven wij advies hoe uw woning goed op de foto’s staat.

Bezoek van onze woningfotograaf

Zodra we gezamenlijk de verkoopstrategie bepaald hebben, is het tijd voor de fotografie van uw [t]huis. Hiervoor ontvangt u van ons een filmpje ter voorbereiding. Zo bent u verzekerd van perfecte (360 graden) foto’s en video’s van uw woning. Uiteraard zijn wij hierbij aanwezig om de woningfotograaf waar nodig te ondersteunen.

Zodra wij de foto’s en video’s hebben ontvangen zorgen wij ervoor dat uw [t]huis op Funda, onze eigen aanbod pagina, Facebook en Instagram komt te staan. Uw woning krijgt zo een eigen marketingplan, voorzien van plattegronden, een eigen online én offline brochure.

Gratis waardebepaling van uw [t]huis

Van bezichtiging tot verkocht onder voorbehoud

Het professioneel begeleiden van de bezichtigingen vinden wij belangrijk voor een spoedige en gunstige verkoop. Potentiële kopers hebben vaak een drukke baan en/of gezinsleven. Daarom bieden wij de mogelijkheid om ook ’s avonds of in het weekend uw woning te bezichtigen. Na iedere bezichtiging nemen wij contact met u op, om te laten weten hoe het is verlopen.

Zodra een potentiële koper verliefd is geworden op uw [t]huis in Friesland zorgen wij niet alleen voor de beste prijs. Wij houden namelijk ook rekening met de voorwaarden die voor u van belang zijn. Is de verkoop van uw woning rond? Dan verzorgen wij de koopovereenkomst inclusief afspraken over roerende zaken, ontbindende voorwaarden en benodigde documenten. Deze overeenkomst wordt bij u [t]huis samen met de kopers getekend. Zo leert u elkaar kennen en kunnen er direct punten worden besproken die mogelijk ter overname zijn.

Bij Miedema Makelaars bent u verzekerd van

+ Deskundig en objectief advies
+ Verkoopstrategie op maat
+ Uniek marketingplan
+ Full service dienstverlening
+ Ontzorging van A tot Z

Overdracht bij de notaris

Ook na ondertekening ontzorgen wij waar mogelijk. U ontvangt een digitale kopie van de getekende koopovereenkomst, terwijl wij de notaris alle stukken voor de overdracht van de woning aanleveren. Vlak voor de juridische overdracht controleren wij de notariële stukken, de nota van afrekening en verzorgen wij samen met de koper en u een laatste woninginspectie. Indien gewenst sluiten wij het verkooptraject met u af bij de notaris.

Verkooppercentage makelaar

Voor onze inzet en inspanning vragen wij een vergoeding in de vorm van een makelaarscourtage. Deze courtage is afhankelijk van de verkoopprijs van uw woning.

Bent u benieuwd wat Miedema Makelaars voor u kan betekenen? Of wilt u graag uw woning met hulp van Miedema Makelaars verkopen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Kom in contact met Miedema Makelaars