Bouwkundige keuring laten uitvoeren in Friesland

Gaat u uw droomhuis huis kopen in Friesland? Voordat u een handtekening zet onder het koopcontract adviseren wij de woning bouwkundig te laten keuren. Met de resultaten uit het bouwtechnische rapport staat u sterker in uw schoenen tijdens de onderhandelingen. Bovendien biedt een bouwkundige keuring ook juridische houvast.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring geeft in een uitgebreid rapport de huidige staat van een woning gedetailleerd weer. Om een woning in Friesland bouwtechnisch te kunnen keuren bekijken wij letterlijk alle gaten en hoeken van het huis. Van de kruipruimte tot en met het dak. Hierdoor krijgt u een compleet beeld van de (verborgen) gebreken, achterstallig onderhoud en zelfs eventuele herstelkosten. Heeft u een bouwkundige rapport nodig? VBO makelaar Miedema Makelaars verzorgt bouwkundige keuringen en bouwtechnische inspecties door heel Friesland.

Bouwkundig rapport aanvragen

Het belang van een bouwkundig rapport

Stelt u zich eens voor: u komt uw droomwoning tegen en wilt een bod uitbrengen. De ligging is ideaal en het huis ziet er op het eerste gezicht goed uit. Toch kunnen er onderhuids allerlei verborgen gebreken aanwezig zijn of in de komende jaren ontstaan.

Veel kopers zijn niet of onvoldoende bouwtechnisch onderlegd om deze gebreken te herkennen. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring vinden wij daarom één van de belangrijkste stappen tijdens de aankoop van een nieuwe woning. Een keuring door een ervaren bouwkundig adviseur kan u behoeden voor een miskoop en biedt grip tijdens de onderhandelingen.

Bouwkundige keuring door Miedema Makelaars

Zodra u contact met ons opneemt voorzien wij u van advies op maat voor een inspectie van het huis. Na de inspectie ontvangt u van ons een gedegen keuringsrapport, wat voldoet aan de eisen van banken, geldverstrekkers, verzekeraars en stichting Nationale Hypotheek Garantie. In dit rapport vindt u een overzicht van de directe kosten terug. Bovendien benoemen wij de te verwachten kosten binnen zowel een korte als middellange termijn. Zo weet u na ons bouwkundig advies precies wat u koopt.

Tot slot kunt u bij ons gewenste verbeterposten opgeven, zoals een verbouwing van de keuken of een nieuwe vloer. Deze kosten nemen wij in ons bouwkundige rapport op als stelpost en geven u een compleet beeld van de situatie.

Wilt u een huis kopen in Friesland? Laat dan nog voordat u over gaat tot aankoop eerst een bouwkundige keuring uitvoeren door een specialist. Wij helpen u graag op weg met een bouwkundig rapport van uw nieuwe [t]huis in Leeuwarden en omstreken.

Neem contact op met Miedema Makelaars