Oost, west, eerlijk voelt het best!

Een huis kopen of verkopen is volgens ons een gevoelskwestie. Maar heel eerlijk? Juist het gevoel rondom de verkoop van een woning lag de afgelopen jaren nogal eens onder vuur. Waar starters met veel geluk een woning toegewezen kregen, lukte het kopers van een tweede, derde of misschien zelfs al zesde huis veel makkelijker om de sleutel van hun droomhuis te verkrijgen.

Ook binnen ons team, waar eerlijk- en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan, wringt het om vanaf de zijlijn teleurgestelde gezichten te zien. Niet vreemd hoor, die teleurstelling. Zodra jij je ergens thuis voelt geeft een afgewezen bod nou eenmaal een bittere nasmaak. Zeker wanneer dit zich keer op keer herhaald. 

Wat er in sommige gevallen op de achtergrond gebeurt, past in onze ogen niet in een eerlijk verkoopproces. Heel blij zijn wij dan ook met de per 1 januari 2023 verplichte tool van Eerlijk Bieden, een volledig onafhankelijk keurmerk voor makelaars dat het biedproces zo transparant mogelijk laat verlopen. Door alle biedingen anoniem vast te leggen, geeft het logboek inzicht in de hoogste verkoopprijs en huidige woningmarkt. 

Kort gezegd: Eerlijk Bieden garandeert weer gelijke kansen voor iedereen. Zodra het hoogste bod is uitgebracht kan een makelaar, verkoper of potentiële koper daar namelijk geen wijzigingen meer in aanbrengen. Het keurmerk borgt de kwaliteiten van betrouwbare, verkopende makelaars en vergroot jouw kans op een fijn huis, een goed [t]huis. Eén ding is én blijft voor ons namelijk een feit: oost, west, een eerlijke [t]huis voelt het best!

Gosse Miedema
Makelaar bij Miedema Makelaars