Blog

Als vader en dochter al 15 jaar actief in de huizenmarkt

Als vader en dochter al 15 jaar actief in de huizenmarkt Pas 23 jaar oud en toch had ze al zo’n helder beeld van wat ze wilde. Mijn eigen dochter Tjettje riep al tijden dat ze iets voor zichzelf wilde beginnen. Iedere keer weer raakte haar opmerking iets in mij. Al maanden lag namelijk het krantenknipsel van de Vrijehuizenmarkt in mijn bureaula.

Het is lente! De hoogste tijd om mijn huis te verkopen, toch?

Het is lente! De hoogste tijd om mijn huis te verkopen, toch? Nu de eerste zonnige dagen achter ons liggen en ieders vitamine D tekort weer wat is afgenomen, beginnen bij velen de lentekriebels toe te slaan. Waar de één begint met een flinke voorjaarsschoonmaak, stalt de ander de laatste rommelspullen van zolder in de voortuin uit met een bordje ‘gratis mee te nemen’ erbij. Toch ontstaan er in deze tijd ook geregeld twijfels over het verkopen van jouw huis.

Beter een goede makelaar dan een verre vriend

Beter een goede makelaar dan een verre vriend “Sorry dat ik stoor Gosse, maar we zitten met onze handen in het haar. Morgenochtend is de sleuteloverdracht. Het huis is leeg en netjes, behalve de tuin. Die wilden we vandaag aanpakken. Totdat… we erachter kwamen dat al het tuingereedschap in de opslag staat. De buren zijn er helaas niet. Heb jij een idee waar we vandaag nog iets kunnen regelen?”

Help, een hogere WOZ-waarde!

Help, een hogere WOZ-waarde! In het eerste kwartaal van een nieuw kalenderjaar, meestal in januari of februari, valt bij iedere koopwoning een brief met daarin de WOZ-waarde (Wet waardering Onroerende Zaken) op de deurmat. De WOZ-waarde is de waarde die de Gemeente Waadhoeke toekent aan jouw woning op een vaste peildatum. Deze peildatum ligt voor de gemeente, net als de Belastingdienst, op 1 januari van het afgeronde kalenderjaar.

Zo doe je dat: in 3 stappen jouw huis weer klaar voor de wintermaanden!

Zo doe je dat: in 3 stappen jouw huis weer klaar voor de wintermaanden! De lampen gaan eerder aan, de kaarsen kunnen weer branden en er ligt een lekker warm kleedje op de bank. Met de woonmaand oktober nog vers in ons geheugen, ben je binnen wellicht al helemaal klaar voor de wintermaanden. Maar vergeet je de buitenboel niet? Van het opruimen van tuinmeubels tot het schoonmaken van de dakgoot en het afdichten van de buitenkraan. We nemen je mee in onze 3 tips ter voorbereiding op de wintermaanden.

Hoe kom je in deze moeilijke markt als starter aan een woning?

Hoe kom je in deze moeilijke markt als starter aan een woning? In onze vorige blog stonden we stil bij alles wat je moet regelen als je een (eerste) huis hebt gekocht. Maar laten we eerlijk zijn: zo makkelijk is dat niet. En zeker niet in de huidige huizenmarkt. Naast dat we alle tips en tricks met je deelden over wat je moet regelen, vastleggen of alvast kan voorbereiden, helpen we je ook graag op weg om zover te komen. Daarom duiken we dit keer dieper in op een andere veel gestelde vraag: hoe kom je in deze moeilijke markt als starter aan een woning?