058 203 8012

Woontrends 2019

Benieuwd naar de woontrends van 2019? Tijd om de woontrends voor het dit onder de loep te nemen. Wat kunnen we verwachten? We zetten de woontrends voor 2019 voor je op een rijtje! Welke trend is jouw favoriet? Lees snel hieronder door!

Woontrend 1: Match tinten op tinten

Het maakt niet uit welke kleur je gebruikt voor de woonkamer, of het nu paars, rood of geel is, de trend is om deze kleur dan volledig door te voeren in je hele woonkamer. Kies voor kleurgroepen die in dezelfde categorie vallen. Dit komt over als gedurfd en tevens origineel!

Woontrend 2: het combineren van koper

Vorig jaar was het een grote trend om koper in je interieur te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan koperen manden of andere koperen accessoires in het interieur. Alhoewel koper nog steeds een blijvertje is in het interieur wordt dit nu vaker gecombineerd met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan leer, hout, veel planten en dan koperen elementen. Het is dus van belang om dit op een goede manier te mixen.

Woontrend 3: Maak je van een woonkamer een heuse jungle

Planten zullen nooit uit de mode gaan in het interieur. Dit jaar zien we overigens dat we zoveel mogelijk planten in de woonkamer neer moeten zetten. Het mag in 2019 je eigen jungle maken. Denk eens aan palmbomen of andere tropische planten. Maak het af met een behang waar tropische dieren, vogels of planten op staan en je waart jezelf in een heuse urban jungle.

Woontrend 4: Ronde vormen

De rechthoekige tafels mogen het huis uit. Organische vormen zijn helemaal de trend in 2019. Deze trend is ook niet super ingewikkeld. Een ronde poef of tafel past al snel bij de interieur van een woonkamer. Maar denk ook aan bijvoorbeeld ronde vloerkleden of ronde spiegels. Tevens is deze trend goed te combineren met andere woontrends.

Woontrend 5: Terug in de tijd

Na bijna een eeuw is de uitbundige stijl weer helemaal terug! Tijdens de twintiger jaren was dit super populair. Dus, mocht je houden van de stijl van toen, dit mag je weer terug brengen in je interieur.

Woontrend 6: Natuurlijk en puur

Mocht je niet houden van de uitbundige stijl van de twintiger jaren, dan kan je ook voor de puur natuurlijke stijl gaan. Dit wordt vooral getypeerd in Scandinaviƫ. Natuurlijke kleuren stralen veel rust uit. Zorg bij deze woontrend voor een witte basis, of kies voor een natuurlijke tint als bosgroen of hemels blauw om je natuurlijke materialen mee te laten contrasteren!