058 203 8012

Ga goed voorbereid de woningmarkt op na de Week van de Starter

Als startende woningkoper is het helaas niet meer uniek om net achter het net te vissen op het moment dat je een bod uitbrengt op dat ene mooie huis dat je voor ogen hebt. Je herkent de situatie vast wanneer je al meerdere woningen bezichtigd hebt en telkens weer door andere woningzoekers overboden wordt. Geregeld krijgen wij dan ook de vraag hoe je als starter onderscheid kunt maken in de huidige verkoopmarkt. In deze blog gaan we daar graag dieper voor je op in.

Zorg voor de juiste informatie
Hoe gunstig de huidige woningmarkt voor verkopers ook is, hoe lastiger dan wel onmogelijk is het voor starters om een eerste eigen woning te kopen. Op het moment dat je overweegt om op zoek te gaan naar jouw eerste koopwoning, voel je de adrenaline waarschijnlijk al door je lijf gieren. Het is immers niet niets. Ook al zijn het – van de buitenkant gezien – een paar gemetselde muren met een (hopelijk) niet lekkend dak, de aanschaf van jouw eerste eigen woning is een bijzondere stap in jouw leven. Door ervoor te zorgen dat je exact weet wat jouw mogelijkheden, budget en wensen zijn ben je jouw concurrentie al een stapje voor.

Maak belangrijke keuzes
Laten we het maar niet onder stoelen of banken schuiven: als starter heb je het niet makkelijk op de huidige woningmarkt. Het woningaanbod is beperkt en de concurrentie erg groot. Zeker wanneer je de wens hebt om op een geliefde plek jouw nieuwe thuis te creëren, staat je een uitdaging te wachten. Hoeveel geld kan en wil je lenen om te besteden aan een eigen huis? En ga je daarbij voor safe en een lage(re) hypotheek, of durf je een risico te nemen om toch de gelukkige eigenaar van een woning te worden?

“Als starter is het al lastig genoeg om een passende woning te vinden. Informatievoorziening mag daarbij in ieder geval niet het struikelblok zijn”

Minister Kajsa Ollongren

Week van de Starter
Om je zo goed mogelijk op weg te helpen organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met meerdere woonpartijen, waaronder Miedema Makelaars, van 27 september tot en met 3 oktober 2020 de Week van de Starter. Tijdens deze week helpen alle aangesloten partijen jou door te zorgen voor een compleet en onafhankelijk overzicht van informatie.

Die informatie lijkt wellicht vanzelfsprekend, maar door te beschikken over de juiste informatie helpen wij jou bij het maken van de eerder genoemde belangrijke keuzes. Aangezien deze informatie momenteel vooral versnipperd en bij verschillende organisaties te vinden is, creëren we tijdens de Week van de Starter een snel en compleet overzicht van de mogelijkheden die je als starter hebt.

Hoe we dat doen?
Tijdens de Week van de Starter brengen alle samenwerkende partijen de benodigde informatie over het aanschaffen van jouw eerste huis op www.weekvandestarter.nl onder de aandacht. Daarnaast worden er vanuit dit platform verschillende informatieve online events voor starters georganiseerd. Houd de website dus vooral in de gaten!

Miedema Makelaars doet daar nog een schepje bovenop! Ondanks de Coronatijd kunnen wij ons namelijk voorstellen dat je het prettig vindt om jouw persoonlijke situatie of vragen aan ons voor te kunnen leggen. Daarom kun je op 01 oktober 2020 van 15.30 tot 17.00 of van 19.00 – 20.30 uur in Crystalic bij ons terecht om al jouw vragen omtrent het aankopen van jouw eerste eigen woning te stellen. Ook voorzien we jou tijdens deze informatie momenten graag nog van wat extra tips. Heb je vragen over de financiële mogelijkheden bij de aankoop van een nieuwe woning? Dat komt goed uit! Tijdens deze avonden sluit een financiële dienstverlener namelijk aan voor alle hypotheek gerelateerde vraagstukken.

Door er samen voor te zorgen dat we complete en betrouwbare informatie aanbieden omtrent het kopen van jouw eerste huis, hopen wij jou zoveel mogelijk kansen te bieden. We verwelkomen je dan ook graag op 1 oktober 2020! Heb je (voorafgaand) vragen of een opmerking? Laat het ons dan gerust weten, we komen graag met je in contact!