058 203 8012

6 handige tips voor een goede voorbereiding op de woningfotograaf

De presentatie van uw woning middels foto’s is één van de belangrijkste woningpresentaties wanneer u uw huis wilt verkopen. Een professionele fotograaf inhuren kan u helpen de woning van zijn beste kant te laten zien! De voorbereiding op de woningfotograaf is dan ook super belangrijk. Vandaar dat we een aantal tips hebben opgesteld, die ervoor zorgen dat uw woning het beste op de foto wordt gezet. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Ruim uw huis op

Tijdens het maken van de foto’s van uw woning is een schone en frisse omgeving wel zo gewenst. Zorg van tevoren ervoor dat uw woning stofvrij is, gelapte ramen, glimmende badkamertegels en een schone en opgeruimde keuken. U kunt bijvoorbeeld ook de kattenbak weghalen uit het zicht, of stekkerdozen weghalen die normaal gesproken te zien zijn. Zorg er daarnaast ook voor, dat stekkers zelf zoveel mogelijk uit de stopcontacten zijn gehaald. Zet bijvoorbeeld ook overbodige meubels weg, hiermee creëert u meer ruimte en lijkt het huis al een stuk groter.

Door uw huis op te ruimen, geeft u uw huis net wat meer ‘make up’ mee. De krant even van tafel, of de afstandsbediening, het zijn kleine dingen die normaal gesproken niet opvallen, maar op foto’s kan dit erg storend overkomen. Erg essentieel dus, voor een voorbereiding op de woningfotograaf!

Creëer voldoende licht in huis

Ruimte is licht, en licht is ruimte! doe alle lamellen, jaloezieën en zonneschermen omhoog. Laat de gordijnen ook open, zodat er genoeg licht is waarmee de fotograaf kan werken. Maak foto’s op een heldere of zonnige dag en zet de sfeerverlichting aan.

Houd de vloeren vrij

Door onnodige dingen van de vloer te halen en dit ergens anders op te bergen, zorgt u voor meer ruimte in de kamer. Dit heeft een positief effect op de foto’s, aangezien er dan meer rust uitstraalt vanuit de kamer.

Berg persoonlijke spullen op

Haal bijvoorbeeld uw persoonlijke foto’s, schilderijen of andere persoonlijke dingen uit het zicht weg. Deze zijn ook niet nodig voor de fotoshoot en zorgt ervoor dat deze persoonlijk blijven. Daarnaast is het ook verstandig om de hal op te ruimen, met schoenen en jassen. Hiermee zorgt u ook voor meer ruimte in de hal.

Badkamer en keuken

Het is vooral belangrijk om persoonlijke dingen uit zicht te halen, zoals tandenborstels en andere benodigheden in de badkamer. Zorg daarnaast voor glimmende tegels. Verder, berg onnodige dingen op, zoals kastjes en dergelijke. U kunt de keuken leuker of mooier maken, door mooie kleurige keukenapparaten te laten staan en de minder mooie op te bergen. Zet ook eens een bos bloemen op tafel in de keuken.

Vergeet de voortuin niet!

Vergeet ook de buitenkant van je woning niet. Deze is het visitekaartje van je woning. Daarom is het erg belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden. Check het tuinpad en de voordeur. Zorg ervoor de gras goed gemaaid is en dat de bloemen in de tuin er goed bijstaan. Haal de afvalbakken en eventueel fietsen uit het zicht, zodat er niks in de weg staat.

Succes met de voorbereiding op de woningfotograaf!

Met deze tips heeft u een goede voorbereiding op de woningfotograaf. Wij werken samen met een professionele woningfotograaf en zo zorgt u ervoor dat uw huis optimaal in de etalage gezet wordt. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Dat kunt u hier lezen.