058 203 8012

3-in-1 adviesloket voor starters

Als startende woningkoper is het helaas niet uniek om net achter het net te vissen op het moment dat je een bod uitbrengt op dat ene mooie huis dat je voor ogen hebt. Het woningaanbod is immers beperkt en de concurrentie erg groot. Om de concurrentie net een stapje voor te zijn organiseren Miedema Makelaars, SNS Bank Noord Nederland en Notariskantoor Hoekstra & Partners tijdens de Week van de Starter twee informatieve bijeenkomsten voor persoonlijk advies in samenwerking met een financiële dienstverlener en de notaris. 

Zorg voor de juiste informatie
“Hoe gunstig de huidige woningmarkt voor verkopers ook is, hoe lastiger dan wel onmogelijk is het voor starters om een eerste eigen woning te kopen. Op het moment dat je overweegt om op zoek te gaan naar jouw eerste koopwoning, is het dan ook heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je exact weet wat jouw mogelijkheden, budget en wensen zijn. Pas dan kun je immers snel schakelen en ben je jouw concurrentie net een stapje voor”, start makelaar-taxateur Tjettje Stoelwinder-Miedema.

 Week van de Starter
Om starters zo goed mogelijk op weg te helpen organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met onder andere Aedes, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVN, Vereniging Eigen Huis, NHG en Miedema Makelaars van 27 september tot en met 3 oktober 2020 de Week van de Starter. Tijdens deze week helpen alle aangesloten partijen starters door te zorgen voor een compleet en onafhankelijk overzicht van informatie.

 De drie samenwerkende partijen doen daar nog een schepje bovenop! Tjettje Stoelwinder-Miedema: “Ondanks de Coronatijd kunnen wij ons voorstellen dat starters het prettig vinden om een persoonlijke situatie of vraag aan ons voor te kunnen leggen”. Daarom kunnen starters op 1 oktober 2020 van 15.30-17.00 en van 19.00-20.30 uur aan de Francois HaverSchmidtwei 2 in Leeuwarden terecht om al hun vragen omtrent het aankopen van een eerste eigen woning te stellen.

Heb je als starter vragen over de financiële mogelijkheden bij de aankoop van een nieuwe woning? Dat komt goed uit! Tijdens deze avonden sluit SNS Bank Noord Friesland namelijk aan voor alle hypotheek gerelateerde vraagstukken.

Online events
Alle samenwerkende partijen brengen ter ondersteuning tijdens de Week van de Starter de benodigde informatie over het aanschaffen van een eerste huis op www.weekvandestarter.nl onder de aandacht. Aangezien deze informatie momenteel vooral versnipperd en bij verschillende organisaties te vinden is, creëren de partijen gezamenlijk een snel en compleet overzicht van de mogelijkheden die starters hebben. Ook worden er vanuit dit platform tijdens de Week van de Starter verschillende informatieve online events voor starters georganiseerd.