Hoe een makelaar de waarde van jouw huis vergroot

Jij hebt geen makelaar nodig, toch? Jouw huis verkoopt zichzelf wel. Of lijkt dat misschien toch rooskleuriger dan gedacht? Wanneer je er aan denkt jouw huis te verkopen, schiet de gedachte dit zelf te organiseren en vast te leggen wellicht door je hoofd. Om je te helpen jouw keuzes te overwegen, leggen we je in deze blog uit welke voordelen de inzet van een makelaar met zich mee brengt.

makelaar vergroot waarde huis

Een makelaar levert tijd op
Jouw huis is jouw thuis. Je kent iedere hoek, elke kraak in de trap en weet precies te vertellen waarom het er nou zo fijn wonen is. Wanneer je zelf de verkoop van jouw woning verzorgt kun je hier alles over vertellen, op een moment dat het jou ook het beste uitkomt. Je bent dus niet afhankelijk van de agenda van een verkoopmakelaar. Bovendien bespaar je een flinke som door zelf de bezichtigingen te begeleiden, onderhandelingen te voeren en het uiteindelijke koopcontract op te stellen.

Maar is dat wel echt zo? Wanneer jij jouw woning verkoopt zonder makelaar, vraagt dat om een investering in jouw eigen tijd. Daarnaast wil je het liefste een zo groot mogelijke doelgroep bereiken, dus zul je zelf aan de slag moeten om een advertentie te plaatsen op bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Marktplaats. Op het moment dat jij jouw huis nu te koop zet, kunnen er wel tientallen mensen reageren. Hoe gunstig de huidige woningmarkt ook is, het hele proces zal daardoor meer tijd in beslag nemen dan van te voren gedacht.

Een makelaar levert geld op
Als makelaar is iedere stap bij de verkoop van een woning voor ons bekend. We weten precies waar we ons op focussen, welke vervolgstappen er aankomen en kunnen ons hierdoor richten op de unieke eigenschappen van jouw woning. Zo kunnen wij jouw huis op een objectieve, maar onderscheidende manier in de markt presenteren om uiteindelijk een zo hoog mogelijk bod te ontvangen.

Een goede makelaar levert je dus juist geld op! Van het bepalen van de woningwaarde, vaststellen van de vraagprijs en professioneel presenteren op Funda, tot het rondleiden van en onderhandelen met potentiële kopers. Geen werkdag is voor ons hetzelfde. Juist daardoor weten wij de verschillende type kopers te herkennen en kunnen we snel inspelen op de wensen en behoeften die bij hen leven. We weten keuzes of prijzen te onderbouwen en geven inzicht in hoe potentiële kopers in jouw woning hun droomhuis kunnen realiseren.

Een makelaar levert veel minder stress op
Naast praktische ontzorging biedt de inzet van een makelaar ook op juridisch vlak veel voordelen. Het verkopen van jouw huis is immers veel meer dan alleen een overdracht van de sleutel in ruil voor een goede verkoopprijs. Het is een juridische handeling waar rechten en plichten bij komen kijken. Dat betekent dat zowel de koper als verkoper verschillende rechten hebben.

Als makelaar zijn wij volledig op de hoogte van al deze juridische aspecten en zorgen wij ervoor dat we jouw risico’s beperken. Wij controleren het koopcontract nog voordat jij het ondertekent. Een belangrijk voordeel, vooral als jij je bedenkt dat je anders wellicht op termijn aansprakelijk kan worden gesteld voor een verborgen gebrek.

Wij zetten een stapje extra
Kies je voor een makelaar dan kies je voor een professionele presentatie, véél minder stress, kennis over de huizenmarkt in Leeuwarden, een groot bereik (via Funda) en een juridisch goed gedekte overdracht. Maar dat niet alleen. Als makelaar zetten wij namelijk net dat stapje extra. Wij denken na over een tactische verkoopstrategie, regelen open huizen routes, kijkdagen of -avonden, verkoop via inschrijving, mooie verkoopbrochures, duidelijke documentatie hoe jij jouw woning dient op te leveren en nog zoveel meer. Wij zijn en blijven op de hoogte van alle nieuwe regels en wetgeving en volgen jaarlijks diverse cursussen om in te kunnen spelen op alle ontwikkelingen binnen de woningmarkt.

Naast de in deze blog genoemde argumenten om toch een makelaar in te schakelen, zijn wij natuurlijk als geen ander bekend met de woningmarkt in Leeuwarden. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of welke vraagprijs wij voor jouw woning in gedachten hebben? Vraag dan een vrijblijvende en gratis waardebepaling bij ons aan. We komen graag bij je langs om kennis te maken.